Комунальне некомерційне підприємство
"Костопільська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування"
Костопільської міської ради

Всесвітній тиждень підтримки грудного вигодовування

None

Щорічно з 1 по 7 серпня проходить Всесвітній тиждень підтримки грудного вигодовування, до проведення якого залучається і Україна. Акція проводиться з метою популяризаціїта підтримки природного вигодовування дітей, для пожвавлення та відновлення втраченої  традиції - годування дітей грудьми.

 

Грудне молоко визнане ідеальною їжею для дитини - натуральне, стерильне, тепле, легко засвоюється,  захищає від різноманітних інфекцій, алергічних захворювань.

Біологічно активні речовини, що містяться в грудному молоці допомагають немовлятам швидше подолати пологовий стрес і адаптуватись до умов життя в новому для них середовищі. Вони сприяють кращому процесу травлення, формуванню повноцінної імунної системи, розвитку нервової системи.

Впливає грудне вигодовування і на здоров’я матері. Воно сприяє профілактиці мастопатії,  пухлин молочних залоз, знижує ризик маточної кровотечі, запобігає розвитку в майбутньому злоякісних новоутворень матки та яїчників.

Грудне вигодовування - основа становлення близьких, довірливих відносин між матір’ю та дитиною, спосіб їх спілкування, що підвищує здатність дитини до соціальної адаптації.