У чотирьох відділеннях Костопільської лікарні відкрили паліативні ліжка

None
Десять місць для надання допомоги пацієнтам з невиліковними хворобами відтепер доступні у Костопільській багатопрофільній лікарні - НСЗУ підписало лікарні ще один пакет послуг. Це важливий крок, що забезпечить доступ до стаціонарної медичної допомоги тим, хто її потребує. По три ліжка в окремих палатах виділені під паліатив у хірургічному, терапевтичному та гінекологічному відділеннях, ще одне паліативне ліжко працює в реанімаційному. Лікарня має персонал та все необхідне для догляду за такими хворими згідно з протоколом НСЗУ.
Що таке паліативна допомога?
Паліативна допомога – це комплексний підхід до лікування пацієнтів із невиліковними захворюваннями, спрямований на покращення якості життя пацієнтів та їхніх родин. Основна мета – полегшити симптоми та біль, надавши фізичну, психологічну та соціальну підтримку.
Як отримати паліативну допомогу?
Для отримання стаціонарної паліативної допомоги в нашій лікарні пацієнту необхідно мати направлення від сімейного лікаря або вузького спеціаліста. Його можна отримати після консультації та визначення необхідності такої допомоги, після чого пацієнта скерують до відділення, де є ліжка для паліативних хворих.